Evenimente majore

    Luna asta avuserăm parte de tot soiul de evenimente care ne-au pigmentat existenţa însiropată de fabulospirit din spaţiul carpato-danubiano-pontic. Aş începe cu panarama de la Eurovision unde am ţinut şi eu, ca tot omu', cu ţara lui. Păcat de melodia băieţilor pentru că muzica sau mesajul n-a interesat pe nimeni acolo. Un public isterizat şi hiper-excitat în mod egal la orice trăznaie se petrecea pe scenă şi nişte formaţii care s-au întrecut în smucituri, fiţe şi excentricităţi doar-doar or impresiona pe cineva. Bine, faza cu smuciturile din mădulare în loc de muzică, e deja regulă generală pe MTV. Toţi protagoniştii din clipurile muzicale se cutremură din toate încheieturile de parcă li s-ar descărca accidental în pantaloni dispozitive din acelea de curentat atacatorii. Secvenţele video tre' să fie şi ele scurte, sincronizate cu smuciturile, ca să nu apuci să vezi că madam cântăreaţa are o celulită de ţi-e mai mare dragul.
    Nu comentez cine-a câştigat la Eurovision ca să nu fiu chemat, ca Preşedintele Băsescu, să dau declaraţii pe la consiliul acela care se ocupă cu discriminările.
    Pe urmă a venit campania electorală pentru referendumul cu demiterea Preşedintelui. Oligarhi de stânga sau de dreapta, oligarhi de bine, grupuri de interese legitime şi din acelea mai puţin legitime (adică cele care au cotizat în partea adversă), o salată orientală de zvonuri, acuzaţii şi discursuri sforăitoare de ambele părţi.
    Mai către finalul campaniei, când lumea era deja plictisită, o ştire zguduie România. Aveam secetă, dar noi n-aflaserăm încă. Se găsiră repede câteva localităţi din ţară unde n-a plouat de ceva timp (deşi în alte zone turna cu găleata) şi s-au declarat rapid secetă şi zone calamitate, ca să aibă alegătorul ce comenta. Imediat veni şi ştirea bombă: "roşiile vor costa din pricina asta de 5 ori mai mult". Adică, zic eu, cum? Adică roşiile astea pe care le-aduc unii din Turcia, costă acum de 5 ori mai puţin decât vor costa aceleaşi roşiile aduse tot din Turcia dar peste vreo lună, după ce se documentează juma' din populaţie pe tema secetei şi se obişnuieşte românul cu ideea scumpirii precum ... sudorul (sic) cu scânteia!
    Exact în ziua votării, cursă de formula 3 cu obstacol viu prin jurul Casei Poporului. Obstacolul era un câine comunitar pripăşit nu se ştie cum prin zona păzită cu maximă stricteţe.
    În rest, banalităţi, s-a deschis sezonul de dat cu jula la telefoanele mobile ale ziariştilor incomozi şi impertinenţi, RedHat deschide reprezentanţă în România. Şi ce dacă? Să mai aştepte un pic, să vedem cărui ministru de IT trebuie să-i mai fac (inutil) capul calendar.
    Dar cel mai tare şi cel mai tare m-a dărâmat ştirea ce-am auzit-o la TV, cum că 80% din bacteriile din cavitatea bucală NU SE AFLĂ PE DINŢI.     E clar că omenirea a mers ani şi ani în şir într-o direcţie greşită, într-o ignoranţă totală, folosind doar periuţele care curăţă dinţii, nu şi gingiile, limba şi cerul gurii. N-am fost cel mai tare din clasă la ştiinţele naturii, de-aceea stau şi mă întreb dacă schimbările climatice, încălzirea globală, foametea din ţările africane sub-dezvoltate şi terorismul nu sunt cumva legate de această problemă a periuţelor de dinţi, atâta amar de vreme incorect proiectate.
    Un pic prea obosit să mai asiste la toate aceste evenimente majore, Octavian Paler a plecat în concediu să continue interviul cu Dumnezeu.

Comentarii

Postări populare