La iarbă verde de 1 Mai

    Bună idee a avut naşu' Pandelică să ieşim la iarbă verde de 1 mai. A sunat adunarea şi-a venit toată gaşca, şi nea Relu cu familia, văru' Dinu din Galaţi cu cumnaţii lui, băieţi prima-ntâi.
    Am încins focul, am pus fripturile pe jar şi-am tras o duşcă. După ce-am închis cercul polar de vreo 3 ori, Sandu a scos din portbagaj mingea de fotbal ca să mai facem şi ceva mişcare. De obicei tragem o partidă pe cinste, îi batem pe gălăţeni de le merg fulgii, asta dacă nu vine cumva şi Dudu, care a jucat în B în tinereţe.
    Soţiile şi copiii s-au pus pe margine să facă galerie, doctoru' a luat fluierul, că el face pe arbitrul şi ne-a chemat la mijlocul terenului:
- Ei, F.C. Brăila contra Oţelu' Galaţi, ca de obicei ?
Cuscru' n-avu ce face şi urlă de pe margine:
- Nu băi, că ne-am săturat, hai să alegem alte echipe, să fim în ton cu evenimentele. Hai să jucăm "Ai lu' Băsescu" contra "Celor 322", n-ar fi haios ?
- Tareeee, tareeee ... beton ... noi vrem să fim ăia din parlament ... strigară unii, noi suntem cu marinaruuu', să vină Elena Udrea cu noi, se excitară inutil ceilalţi.
    Zis şi făcut, echipele şi-au ales terenurile ca în politică, unii pe stânga, cum priveai din pădure, alţii pe dreapta. Curtea constituţională, adică doctorul, a fluierat începutul partidei.
    "Ai lu' Băse" au făcut rapid prima intercepţie, au driblat rapid şi au ajuns cu mingea-n careul ălora de stânga. Portarul nostru poreclit "Geoană" ieşi furtunos dar cam crăcănat şi primeşte primul gol printre picioare. Mare bucurie în tabăra lui Băsescu, copiii lor au intrat repede în rol şi urlau bucuroşi "Băse e cool", "Pros-tă-na-cu', pros-tă-na-cu'", femeile noastre aruncau pe teren cu cutiile goale de bere strigându-i lui Pandele "Ia de-aci, beţivanule ... nu te mai du la Golden Blitz".
    "Curtea constituţională" pune mingea la centru şi fluieră din nou. "Patriciu" nostru se înfurie, ia mingea pe cont propriu şi avansează periculos, nici un pedist de-al lor n-avea curaj să-l atace, văzând ce matahală e. În faţa careului, nea Tache, contabil la firma lui nea Pandele, om liniştit dealtfel de când a ieşit la pensie, a vrut să-l joace pe Stolojan şi-a zis că stă în apărare, iese eroic în faţa lui "Patriciu" şi roşu la faţă şi gâtuit de emoţie îi urlă în faţă un "Oligarhuleeeeeeee" şi se aruncă cu burta pe minge la picioarele lui. Doctorul fluieră oprirea meciului, Relu care fiind mai mic de înălţime îl juca pe Boc, începe să urle "Animalelor ... patrulaterul negru, v-aţi bătut joc de noi, sunteţi ilegitimi". De pe margine femeile urlau "Huuuooo, huuuooo, 321-322 v-aţi bătut joc de noi".
    Doctorul vrea să intre şi el în jocul politic şi-i arată cartonaşul roşu lui "Patriciu".
- Nu se poate, strigă "Vadim", în realitate noi l-am suspendat pe Băsescu şi nu invers. Aici a fost problema, zic eu, când doctorul a crezut că ţine gluma şi îi arată cartonaşul roşu şi lui nea Pandele, care era singurul chel de pe-acolo.
    De-aci încolo s-a rupt filmul : soacra lui Pandele a început să plângă şi printre sughiţuri nu mai putea zice decât "Securiştilor ... hîîî, hîîî, ... criptocomuniştilor, axa răului ... hîîî, hîîî, mi-aţi mâncat zilele", Relu sare să-i tragă un cap în gură "Patriciului" şi fiind cam ameţit se împiedică şi cade cu nasul în genuchiul matahalei. Cu botul plin de sânge Relu se ridică de jos şi începe să plângă, Pandele se repede la grătar să ia cheia franceză şi butelia îi pică peste mână şi-i rupe două degete. Vecinii de la 6 care jucau volei vin să vadă ce-i. Femeile umflate de plâns le explică cum "Patriciu" i-a tras un genuchi în gură lui "Boc" şi i-a rupt mâna Preşedintelui. A ieşit o cafteală generală, s-au spart toate sticlele de bere, câinii furau veseli cârnaţii şi fripturile de pe feţele de masă răvăşite prin poiană. Sanda, care avusese nefericita idee să se facă blondă cu 2 zile înainte, s-a trezit că nevasta lui Pandelică îi trânteşte-n cap maioneza şi-i aruncă printre dinţi un "Curva dracului, ce consiliai tu seara acolo pe la Cotroceni?".
    Când a fost să plecăm seara acasă, noi ăştia din parlament, a trebuit să dăm la pompe. Copiii "lu' Băsescu" ne-au dezumflat pe tăcute în timpul caftelii roţile.
    Una peste alta a fost o ieşire de pomină. A doua zi, naşu' Pandelică şi-a pus mâna-n ghips şi râdea mânzeşte glumind cu doctorii: "Bine că n-am nimic la coloană, că n-aveam bani să mă duc în Austria". Naşa ne-a dat telefon şi ne-a zis că dacă sprijinim sistemul ticăloşit să nu care cumva să îndrăznim să venim în vizită la ei dar şi noi ne ducem mâine să-i trântim în faţa casei setul de farfurii, n-avem nevoie de pomană de la oligarhi şi să le strigăm în faţă :
"NE VEDEM LA REFERENDUM , JIGODIILOR" !!!

Comentarii

Postări populare