Oare asta să fi fost destinația României dacă Hitler câștiga râzboiul?

Mai jos sunt selecțiuni din articolul acesta din ziarul "Adevărul" , în rest, fiecare "să gândește" ;-) cu creierul lui!

"Există surse istorice care mai susţin încă două motive pentru care împuşcarea lui I.G. Duca devenise o prioritate. La 1 ianuarie 1933, Adolf Hitler devenise cancelar al Germaniei, una dintre cele mai puternice partenere comerciale ale României. În acest context, la puţin timp după ce a fost numit prim-ministru I.G. Duca ar fi aprobat naturalizarea în România a 300.000 de evrei din Germania, Austria şi Polonia (între 60.000 şi 150.000, după alte surse). 
Aceştia ar fi intenţionat să facă în Moldova şi Basarabia (Orhei, Soroca, Bălţi, Hotin, Chişinău, Fălticeni, Dorohoi şi Iaşi), ”noul Ierusalim”, un fel de stat israelian european.  Adăugaţi la ceilalţi evrei trăitori în România, ei ar fi ajuns la 1,5 milioane şi ar fi alcătuit cea mai numeroasă minoritate etnică. 
Planul cu pricina ar fi avut ca intenţie o vechime de aproape un secol şi ar fi fost susţinut de ministrul francez Adolphe Cremeieux (1796 -1880) care ar fi făcut presiuni asupra României la Conferinţa Internaţională de la Berlin (1878) şi la Paris, după primul război mondial, ca România să accepte adoptarea necondiţionată a oricărui evreu ce ar fi vrut să se stabilească în ţară." 

Comentarii

Postări populare