2013 - anul învrăjbirii neamului

Poate n-ați observat, dar anul 2013 este un an al învrăjbirii neamului!
Chiar și cei care pretind că nu se uită la TV (cum sunt eu) nu au cum să scape de valurile PROVOCATE de asmuțirea unei părți din populație contra celeilalte pe diferite motive: câini, Roșia-Montana, cianuri, rinichi Arșinel, arestări chirurgi, pod Agigea, mită bacalaureat și mai sunt zeci, poate sute! Poate ați văzut într-o postare de-a mea recentă, studiile arată că românii sunt stressați rău de tot la serviciu! Politicienii și păpușarii lor, prin mass-media de hazna și instigatorii de profesie, întrețin această stare de spirit tensionată care, iată, se materializează în piață, pentru că, într-o formă, îi absolvă cumva de vină, motivele devin mai "globale", se aruncă mâța în curtea "crizei economice" sau crizei de sistem!
Guvernul actual, deși se află într-un mare impas (vezi articolul unde spune că se colectează 50% din TVA), resursele proprii ale țării nu mai sunt suficiente nici pentru plata pensiilor! Le înțeleg disperarea dar nu le aprob metodele! Acelea prin care se încearcă în disperare (și complet inutil) coafarea situației ca fiind OK! 
Zvonurile de mărire a prețului rovignietei cu 60% înseamnă biciuirea unei mârțoage care trage să moară! Efectele sunt TRAGICE, tânăra generație nu visează decât să scape din țară, să plece la studii afară unde să și rămână, ÎMPLININD ASTFEL VISUL DOMNULUI FRANK, CA ROMÂNIA SĂ FIE DIMENSIONATĂ LA DOAR 8-10 MILIOANE OAMENI, care să aibă grijă probabil de utilajele corporațiilor care scurmă pământul, culeg roadele de orice tip și le trimit afară, la "procesare superioară", stau și păzesc ventilatoarele care ne răcoresc ogoarele și ... cam atât! Ah, am uitat, din ăștia vreun milion au "calificare înaltă", ei completează Exceluri la multi-naționale, fac refill la imprimantele cu cerneală, alții care distribuie și vând produse indispensabile (aifoane, gumă de mestecat, apă colorată și împinsă numa' bună pentru râgâit, smacuri de damă, cizmulițe de vară cu găurele, bilete de bingo metropolis).
Nici acest Guvern nu are curajul să iasă să spună adevărul dar mulți îl înțeleg deja după modul în care se zbate! Tăierea de panglici nu mai prostește pe nimeni, vedem singuri ce beznă este la capătul tunelului în care nici Ponta nu ar mai vrea să intre de frică să nu mai găsească drumul spre ieșire!

Comentarii

Postări populare