Haideți să jucăm barbut în politică! DAR MĂCAR S-O FACEM PROFESIONAL !!!

Toate mitocăniile astea ce s-au petrecut pe scena politică îmi dau convingerea că UNDEVA, la un nivel de UE sau USA (că Gâtănștain văd că e ca pe moșia lu' tac'su pe-acilea și Merkel ne dă comenzi ca la ospătari) , candidatura lui Crin Antonescu la Președinția României a fost REFUZATĂ ROMÂNIEI!!! Dincolo de starea de slugă din colonii pe care mi-o lasă această situație, încerc să pun lucrurile cap la cap încercând să înțeleg mai multe lucruri!

  1. cu ce i-au strâns stăpânii de-afară ai României mâna la ușă lui Crin, căruia ăștia din țară nu-i găsiseră nimic compromițător decât minciuna că "doarme"! 
  2. care sunt șobolanii din interiorul USL care au sabotat referendumul și i-au sfătuit pe Ponta și Crin în 2012 să nu pună 2 zile la referendum-ul de demitere? 
  3. pe cine dracu' vor să pună stăpânii UE să joace "prost" rolul de candidat la Președinție în locul lui Crin, că îmi este cam evident că și Crin a înțeles că nu a primit firmanul de la Înalta Poartă și s-a consolat din 2012 cu ideea! Că ce avansează C.T.P.-ul ca posibilă idee (Johannis) e pierzătoare din start, împreună cu ORICE alte variante ale dreptei PPE-iste care s-ar putea forma (Boc, Udrea, MRU).

În lipsa unor informații ESENȚIALE pentru rezolvarea ecuațiilor ăstora cu cam prea multe necunoscute, rămân în continuare siderat și sceptic!
Mai mult, considerând că este totuși neacceptabil ca România să fie exclusiv un teren de joacă pentru interesele marilor partide europene (socialiști, ALDE, PPE) în care votul românului, dorința lui, speranța lui să fie jucate la barbut, încep să mă gândesc din ce în ce mai mult că singura variantă în care DACĂ VREȚI SĂ JUCĂM BARBUT, ATUNCI S-O FACEM MĂCAR PROFESIONAL:  http://www.r21.ro

Extrase: http://www.r21.ro/intrebari.html#faq3

De ce aveți încredere mai multă în legile probabilității 

decât în judecata unor oameni?

Probabil că nu ați avut niciodată de-a face cu mecanismele de stabilire a listelor într-un partid pentru orice funcție, în administrația locală, centrală sau în legislativ. Persoanele care au în mână decizia, nu se bazează pe o evaluare a valorii posibililor candidați, ci pe gradul în care respectivul va acționa în funcția respectivă răspunzând prompt comenzilor celor care l-au numit acolo. În unele cazuri, decizia este influențată de grosimea plicurilor care se strâng ca "argument". Nu are rost să ne facem că nu știm asta, ați auzit de scandalurile cu cei care au plătit sume de bani pentru a fi pe listele pentru alegerile parlamentare.
Pentru alegerea a nouă judecători pentru Curtea Constituțională de exemplu, dacă vei lăsa partidele și pe președinte să facă numirile, poți fi sigur că toate cele trei posturi de talk-show-uri vor avea material de scandal pentru următorii 4 ani de zile. Iar deciziile acelei curți, într-un domeniu unde interpretarea unei legi nu poate fi decât într-un singur sens, vor fi în majoritatea timpului decizii luate cu scor de 5:4!!! 
Din când în când balanța se va înclina, însă în funcție de ce dosare mai sunt descoperite prin arhivele fostei securități care conțin poate numele unora dintre judecători, mai știi?
Varianta propusă de R21 este următoarea:
  • breasla judecătorilor propune un număr de 90 de oameni de înaltă calificare, cu ani mulți de experiență în spate, cu mare credibilitate, despre care presa n-a descoperit că au dansat la nunta vreunui interlop. Bineînțeles că faptul că a fost la nunta unui alt cetățean nu-l incriminează, dar pentru liniștea românilor în următorii patru ani, ca redactorii de la tabloide să nu mai aibă ce scrie și să avem o viață liniștită este bine ca acel judecător să nu intre pe lista propusă, atâta vreme cât mai sunt încă 89 de judecători cel puțin cu aceeași valoare profesională
  • printr-un mecanism cât mai transparent, fizic (cu bile, nu prin calculator, că știm foarte bine cum se pot aranja lucrurile acolo) se va proceda la extragerea aleatoare a 9 indivizi din lista de 90 prezentată. Simplu, clar, fără scandal, toți au șanse egale și, cel mai important, cei ce vor fi aleși nu se simt datori nimănui și nu trebuie să întoarcă favoruri nimănui

Comentarii

Postări populare