Eurovizionul este un concurs IMPREVIZIBIL!

Eurovizionul este un concurs IMPREVIZIBIL! 

Israel's Eurovision win in jeopardy as US label claims Netta's ...
Adică nu poți chema cei mai buni compozitori de la tine din țară și să le comanzi o piesă "în stilul cutare", că așa simtem noi că vor fi preferințele publicului ÎN ZIUA AIA! Pentru că Europa (fiind femeie) are hachițe! :-D Într-o zi s-ar putea să voteze pe unii ca Lordi, în altă zi femeia cu barbă, o trupă de lesbiene, în altă zi o melodie despre genocidul nu știu cărei nații sau chiar o piesă cum a fost Yodel It. Da, Yodel It cred a fost o alegere bună pentru publicul european într-o zi nimerită, o piesă un pic tâmpițică, tefelistă, ușor cretină, da' sincer, simțeam că va fi mai bine primită de auditoriul modern și iaca, o luat locul 7, n-am greșit.
Acum vreo 3 săptămâni, printre niște comentarii pe o postare a unui prieten, am indicat piesa câștigătoare de aseară ca fiind "una foarte drăguță", remarcabilă, cu o certă valoare muzicală, în stilul retro care acușica văz că-i iar la modă DAR ... îmi exprimam îndoiala că ar putea câștiga pentru că au mai fost în concurs piese de valoare din pdv muzical (linii melodice frumoase, armonii bine închegate) și nu s-au bucurat de aprecierea publicului cât alte melodii din alea "de-o vară"! Mai jos dau link-ul la o astfel de melodie în același stil cu "Amar pelos dois", adică orchestrație simfonică complexă, interpretare civilizată, fără craci în tavan și fustă scurtă dă piele, fără chiloți ca Ruslana. Da' în 2013 piesa asta (Birds-Anouk) n-a vibrat pe frecvențele publicului DIN ZIUA AIA!
Îmi place mult mesajul pe care l-a trimis câștigătorul de aseară, la cuvântarea de premiere: "Vreau să spun că trăim într-o lume a muzicii de consum (disposable music). Muzică fast-food fără nici un conținut. Și cred că victoria aceasta este o victorie a muzicii pentru oameni care fac muzică ce înseamnă CU ADEVĂRAT ceva! Muzica nu e doar un foc de artificii, muzica înseamnă simțiri, de aceea hai să încercăm să schimbăm asta și să aducem înapoi MUZICA care contează cu adevărat".

De aceea sunt cumva plăcut surprins că, cel puțin aseară, publicul a apreciat o melodie mai "conservatoare", simplu interpretată, fără fițe, artificii, cu armonii simple, vorba omului, mai puțin fast-food-music! 

Comentarii

Postări populare