Haloueen-ul și nevoia acută de socializare!

Haloueen, încă un "prilej de socializare". Așa zicea la Radio Cultural dimineață, că nu contează că-i sărbătoare importată, dacă-i aduce pe oameni aproape (și face vânzare), e de bine, că bagă TVA la pușculița guvernului! Adevăru' e că dacă stai bine să te gândești, era o lipsă de socializare ceva de speriat, cre'că era ultimul lucru care ne lipsea, în rest aveam de toate! Toate celelalte sărbători, și ele adoptate cu nesaț de tefeliști, ca orice altă tâmpenie (doar din vest să fie, că "nu-i comunistă") nu ajungeau frate, nu asigurau nivelul de socializare preconizat! Nu ajungeau nici Velăntainzdei, de-aia tot ei au resuscitat și Dragobetele și Sânzienele că dă bine la PR să valorifici și folcloru' local! Tot nu-i de-ajuns? Stai așeaaa, să băgăm și Oktoberfest în program, că-i de la nemți și fac ceasuri buni și președinți valoroși. Și pentru prietenia veche între popoarele dac și irlandez, nu se putea să ocolim și St.Patrick's. Cum zice cineva într-un articol: "Când vine vorba de sărbătorile de import, suntem grabnici să adoptăm tot ceea ce este la modă şi tot ceea ce ne oferă prilejul de a mai bea câte un păhărel alături de cei dragi."
Machiaj Amazing Halloween pentru copii în 2019 | Halloween fericit ...
Așadar bem, scuze, socializăm tefelist,  de ziua Sf. Patrick, de ziua națională a noastră, a licuriciului ("Dear friends,On Tuesday, the 4th of July you are invited to celebrate the Independence Day of the USA! Let`s get crazy, drunk and cool, let`s dance all night at Old City Selari, București (Centrul Vechi) , sector 3, România vezi harta") , că ține alianța proaspătă, de ziua francezilor, că doar suntem și francofoni pă deasupra, de ziua Ioropii, că ei ne zic cât e ora exactă și care-i drumul bun în politică, dă Crăciun, Revelion, Paște și toți sfinții, ziua de naștere a noastră și-a colegilor de muncă nu mai luăm în calcul că-i la "default".
E tare mișto la noi, importăm sărbători și exportăm specialiști sătui de birocrația din țară, atent cultivată de UE, sătui de politicienii români, de afacerile "românești"! Ăi de-afară ne vând nouă costume de schelet pentru Haloueen, noi le vindem teren agricol, bănci, rafinării!
Tot nu s-a acoperit nevoia de socializare frate? Da' nehaliți mai sunt bre românii! Stai așa să le mai dăm niște concursuri de murdărit tricouri, de zburat peste Dâmbovița cu cărucioru' de butelii la care am pus aripi, escape-rooms, skirt-bike, no-pants-day, no-bra-day, casual Fridays, team-building, paintball ...
Mai rămâne să aclimatizăm și Thanksgiving Day (pe 23 noiembrie, căutați pe net și-o să vedeți sigur evenimente), Columbus Day (în esența ziua unui dobitoc mincinos și încăpățânat care de fapt n-a descoperit nici o americă)!
Bă , da una de la japonezi, Kanamara Matsuri (festivalul pluii de oțel, căutați singuri poze pe goagăl) nu importăm? 

Comentarii

Postări populare